Köpenhamn, Danmark

Nordeas huvudkontor

Nordea Headquarters
Glass feature
Brandsäkerhet
Frame
None
Applications
Partition / Skiljevägg
Market segment
Kommersiellt
Det stora nordiska finansföretaget Nordea flyttar in i sitt helt nya danska huvudkontor, som ligger i det moderna Ørestad-området i Köpenhamn. Det välkända danska arkitektföretaget Henning Larsen Architects hade ansvaret för designen av byggnaden och området runt omkring den. Stor vikt har lagts vid byggnadens funktionalitet och vid att göra området utanför till en trevlig park. Ørestad är ett ganska nytt område i Köpenhamn, som snabbt har blivit känt för sin fascinerande arkitektur.

Vetrotech har levererat över 1 600 m2 Contraflam Lite Structure EW30-lösningar. Bland annat har Vetrotechs glas använts för att förverkliga byggnadens fantastiska atrier, som flödar av ljus och som omges av en imponerande installation av brandskyddande glas, hela vägen upp till 6:e våningen.

"Nordea-projektet hade strikta krav på dokumentation av ljudreduktionsvärdena. Hos Vetrotech är det alltid mycket viktigt med dokumentation och därför kunde vi snabbt tillhandahålla ljudrapporter som beräknats av vårt moderföretag, Saint-Gobain."

Kjeld Østergaard Chef för de nordiska länderna, Vetrotech Saint-Gobain Nordic & Baltic, Denmark

LÖSNINGAR

Contraflam Structure
System
1 680 m2 Contraflam Structure Lite
305 m2 Contraflam Structure Diamant
multi

Ytterligare funktioner

Nordea Headquarters
Projektets viktigaste framgångar
  • Vetrotech kunde uppfylla de mycket höga kraven från arkitekten på ljusöverföring och kvalitet.
  • Contraflam Structure var den perfekta lösningen för att ge en hög nivå på brandskyddet, samtidigt som det fungerar som ett mycket estetiskt arkitektoniskt element i sig
Projektets viktigaste utmaningar
  • Det var en stor utmaning att uppfylla arkitektens krav på glasets klarhet. Vår lösning: Saint-Gobains Diamantglas!
Nordea Headquarters
Nordea Headquarters
Projektets intressenter
  • Byggnadens ägare: Nordea Ejendomme
  • Arkitekt: Henning Larsen Architects

Foto av Olaf Rohl