University of Rostock - Institute of Physics

ROSTOCK, TYSKLAND

University of Rostock - Institute of Physics
Glass feature
Brandsäkerhet
Frame
Stål
Applications
Partition / Skiljevägg
Market segment
Utbildning

Den nya byggnaden för fysikinstitutionen på Rostock universitets campus invigdes 2015. Den innehåller nu en foajé där studenterna välkomnas av porträtten av olika kända vetenskapsmän och fysiker från de gångna århundradena, som avbildas i ett imponerande collage. Konstverket har skapats av konstnärerna Klaus-Dieter Eichler och Hannes Arnold och överfördes till brandskyddade skiljeväggar i glas, som skiljer entréhallen från det intilliggande området och aulan.

Tillverkningsprocessen för hela systemet var den mest utmanande delen av projektet: konstverket överfördes först till härdat glas med ett digitalt tryck av Glassolutions Saint-Gobain Deggendorf. Därefter behandlades glaspanelerna vidare till brandskyddande säkerhetsglas av Vetrotech Saint-Gobain och slutligen installerades de i stålramssystem av Jansen. Skiljeväggarna installerades över två våningar av Kaiser Metallbautechnik GmbH. Universitetsfoajén ger nu kompromisslös säkerhet med konstnärligt uttryck och inspirerar studenter varje dag.

LÖSNING

Thumbnail
Isolering

90 m2 Contraflam EI30
som skiljeväggar

Thumbnail
Ytterligare funktioner
University of Rostock - Institute of Physics

Projektets viktigaste framgångar

  • Starkt samarbete mellan Vetrotech och Glassolutions Deggendorf
  • Uppfylla arkitektens önskan att inspirera studenterna
  • Vacker installation av kompromisslös säkerhet
University of Rostock - Institute of Physics

Projektets intressenter

  • Systempartner: Jansen Steel Systems
  • Byggnadens ägare: Rostocks universitet
  • Installatör: Kaiser Metallbautechnik GmbH
  • Arkitekt: Gerber Architekten
  • Konstnär: Klaus-Dieter Eichler, Hannes Arnold

Foto av Olaf Rohl