ZHAW-bibliotheek

WINTERTHUR, ZWITSERLAND

ZHAW Winterthur
Glass feature
Fire Resistance
Frame
Aluminium
Applications
Verdeling/Wand
Market segment
Onderwijs

De ZHAW-bibliotheek in het Zwitserse Winterthur is vandaag de dag de grootste universiteitsbibliotheek in het Duitstalige deel van Zwitserland en biedt de studenten 6000 m2 aan archieven, een bibliotheek, collegezalen en studieruimten.

De vroegere fabriek, een monumentaal pand, werd in 2014 gerenoveerd door het Zwitserse P & B Architekten en bewaart talloze documenten over bouwkunde, gezondheid, techniek, economie en nog veel meer.

De vereiste brandveiligheid in het gebouw wordt gegarandeerd door het gebruik van Contraflam Structure in de scheidingswanden. Deze oplossing voorziet in een onvoorwaardelijke brandwerendheid tot 30 minuten. Doordat er geen verticale kozijnen zijn en door de briljante transparantie zorgt de ingebouwde beglazing niet alleen voor brandveiligheid, maar ook voor maximaal natuurlijk daglicht in het gebouw.

Het glas is geïnstalleerd in samenwerking met in Thurgau gevestigde metaalbedrijf Pfister Metallbau AG.

OPLOSSING

Thumbnail
Systemen

530 m2 Contraflam Structure EI30
als volledig glazen scheidingswanden

ZHAW Winterthur

Belanghebbenden van het project

  • Systeempartner: Forster (Forster Fuego Light)
  • Gebouweigenaar: Zürcher Hochschule für angewandte Wissenschaften ZHAW, Real Estate Asset Management Schweiz van Credit Suisse AG
  • Installateur: Pfister Metallbau AG
  • Architect: P & B Architekten

Fotografie door Olaf Rohl