Mossom Creek Hatchery

PORT MOODY, BRITISH COLUMBIA, CANADA

Floor
Glass feature
Fire Resistance
Frame
None
Applications
Vloer
Market segment
Horeca en recreatie

Bij dit herbouwproject lag de nadruk op het milieu, duurzaamheid en onderwijs. Doordat het zo ver van het waterleidingnet verwijderd was, moest het gebouw van onbrandbare materialen worden gebouwd als gevolg van een eerdere brand waarbij het gebouw verwoest werd.

In het twee etages tellende gebouw huist op de begane grond een kwekerij en op de eerste verdieping een opleidingscentrum. Om beveiligingsreden en omwille van de brandveiligheid is de begane grond een betonnen constructie zonder ramen. Het gebouw heeft een groot dek over een deel van de kwekerij, dat voor dit benedengedeelte het dak vormt. Aangezien de kwekerij volledig ingesloten ligt, moest de glazen dak van brandbestendig glas zijn.

Contraflam LiteFlam is beloopbaar, biedt brandscheiding van een uur tussen de bovenstructuur en de onderliggende kwekerij, dient als lichtbron en geeft bezoekers de kans om in de kwekerij te kijken. Het was Vetrotech een genoegen deze oplossing te doneren aan de kwekerij om toekomstige schade te voorkomen. 

De beloopbare geïsoleerde glas-unit heeft een brandwerendheid van 60 minuten en maakt deel uit van de Contraflam-productreeks van Vetrotech. Het is een lichtgewicht toepassing met uitmuntende energiewaarden, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelen van het project. Een patroon van keramisch glas op de oppervlakte van het bovendek zorgt voor extra anti-slipbescherming, zodat bezoekers nog altijd de kwekerij kunnen zien van boven en, in tegenovergestelde richting, de buitenwereld kunnen zien van binnenuit.

OPLOSSING

Thumbnail
Brandwerend

Contraflam Liteflam 60 als vloertoepassing

Thumbnail
Extra eigenschappen
Glass Floor

Belangrijkste prestaties van dit project

  • Vetrotech doneerde het glas als pro-deoproject
  • Daglicht / energiebesparingen
  • Biedt bescherming tegen een eventuele brand
Mossom Creek Hatchery

Belangrijkste prestaties van dit project

  • Dichtbebost gebied dat bescherming nodig heeft van de elementen
  • Natuurlijke lichtinval op de plek waar vis wordt gehouden
  • Herbouwproject hersteld na een brand
Floor

Belanghebbenden van het project

  • Gebouweigenaar: The Burrard Inlet Marine Enhancement Society
  • Installateur: veel vrijwilligers
  • Architect: OMB Architects

Fotografie door Olaf Rohl