Bern, Zwitserland

Haus der Religionen

Fire Haus der Religionen, Switzerland
Glass feature
Fire Resistance
Frame
Aluminium
Applications
Deur
Vloer
Verdeling/Wand
Raam
Market segment
Publiek en Transport
Het Huis van de Religies in Bern is een multifunctioneel ontmoetingscentrum dat uniek is in de wereld. Het biedt de aanhangers van de verschillende wereldgodsdiensten een waardige plek voor hun culturele activiteiten, allemaal verenigd onder één dak.

De vereiste brandveiligheid wordt geleverd door verschillende brandbestendige glastoepassingen van Vetrotech Saint-Gobain. Een speciale isolerende samenstelling van glas was ontwikkeld en geïnstalleerd als externe vloertoepassing aan de voorkant van het gebouw, met als doel natuurlijk daglicht in de kelder te laten schijnen. In het interieur van het gebouw overheerst het idee van transparantie en dat wordt gegarandeerd door 470 m2 Contraflam en Pyroswiss brandwerend veiligheidsglas.

Pyroswiss is een gehard brandveiligheidsglas, extreem bestand tegen thermische spanning en zodoende de ideale barrière tegen hete rook en vlammen.

Anderzijds vermindert Contraflam hittestraling met zijn tussenlaag van uitzetbaar schuim en wordt het ondoorzichtig bij brand, wat voorkomt dat mensen in paniek raken. Bij brand creëren deze eigenschappen een scheiding van de brand en zodoende een veilige ontsnappingsroute voor de mensen die in het gebouw zijn.

OPLOSSINGEN

Pyroswiss
ROOKWEREND
Pyroswiss als scheidingswanden
Contraflam
ISOLATIE
Contraflam EI30 en Contraflam EI60
als scheidingswanden en branddeuren
Vloertoepassing
Specialisaties
Beloopbare dubbelglas-unit van Climaplus
als vloertoepassing
Haus der Religionen - Bern, Switzerland (Photographer: Olaf Rohl)
Belanghebbenden van het project
  • Systeempartner: Wicona I Sapa building systems
  • Gebouweigenaar: Halter AG I Entwicklungen, Stiftung Europaplatz – Haus der Religionen
  • Installateur: MLG Metall und Planung AG, Bern
  • Architect: Planergemeinschaft Bauart Architekten en Planer AG, Urbanoffice Architects, Amsterdam

Fotografie door Olaf Rohl