Rostock Universitet - Institut for Fysik

ROSTOCK, TYSKLAND

University of Rostock - Institute of Physics
Glass feature
Brandsikkerhed
Frame
Stål
Applications
Skillevæg/Væg
Market segment
Uddannelse

Den nye bygning, der huser instituttet for fysik ved Rostock Universitet, blev indviet i 2015. Den omfatter nu en foyer, hvor eleverne bydes velkomne af portrætter af forskellige kendte forskere og fysikere fra tidligere århundreder, der er afbildet i en imponerende collage. Kunstværket, skabt af kunstnerne Klaus-Dieter Eichler og Hannes Arnold, blev udført på brandklassificerede glasskillevægge, som adskiller indgangen fra det tilstødende arbejdsområde og auditorium.

Produktionsprocessen for hele systemet var den mest udfordrende del af projektet: kunstværket blev først forarbejdet på hærdet glas med et digitalt tryk af Glassolutions Saint-Gobain Deggendorf. Efterfølgende blev glasruderne yderligere forarbejdet som brandklassificeret sikkerhedsglas fra Vetrotech Saint-Gobain og endelig installeret i Jansens stålrammesystemer. Skillevæggene blev installeret over to etager af Kaiser Metallbautechnik GmbH. Universitets foyer giver nu kompromisløs sikkerhed i kombination med et kunstnerisk udtryk og inspirerer sine studerende hver dag.

LØSNING

Thumbnail
Isolering

90 m2 of Contraflam EI30
som skillevægge

Thumbnail
Øvrige egenskaber
University of Rostock - Institute of Physics

Projektets vigtigste resultater

  • Stærkt samarbejde mellem Vetrotech og Glassolutions Deggendorf
  • Lever op til arkitektens krav om at inspirere eleverne
  • Smuk løsning med kompromisløs sikkerhed
University of Rostock - Institute of Physics

Projektinteressenter

  • Systempartner: Jansen Steel Systems
  • Bygningens ejer: Rostock Universitet
  • Montage: Kaiser Metallbautechnik GmbH
  • Arkitekt: Gerber Architekten
  • Kunstner: Klaus-Dieter Eichler, Hannes Arnold

Fotograf: Olaf Rohl