Hotel RIU Plaza

BERLIN, TYSKLAND

Hotel RIU Plaza
Glass feature
Brandsikkerhed
Frame
Træ
Applications
Skillevæg/Væg
Market segment
Gæstfrihed og fritid

Riu Plaza og glaskuben, der blev tilføjet dets facade, blev et iøjnefaldende arkitekturelement tæt på det berømte Ku'damm, der bringer frisk lys og farverige toner til kvarteret. Den tidligere kontorbygning fra 1970'erne gik igennem en omfattende renovering og blev omdannet til et 4-stjernet hotel i 2015 efter flere år, hvor bygningen havde stået tom.

Glaskuben over indgangen indeholder et imponerende konferencelokale, der er dækket af en rødlig klimaskærm i træ med mangekantede vinduer, som giver privatliv under alle former for forretningsmøder, samtidig med at det naturlige dagslys kommer ind i lokalet. Vinduerne i den rumopdelte konstruktion krævede en E30-brandklassificering på grund af forbindelsen til den tilstødende lobby. Contraflam Lite brandsikret glas var perfekt tilpasset disse krav, da det opfylder E30-klassifikationen og endvidere har fremragende varmeisolering i EW-klassen i tilfælde af brand.

Produktionen og installationen af glasset var den mest udfordrende del af projektet, da alle ruder havde forskellige dimensioner og former og måtte monteres med kraner direkte fra gaden i den forudinstallerede træ konstruktion. Riu Plaza udstråler nu en ny elegant stil, og bringer inspirerende arkitektur til Tysklands hovedstad.

LØSNING

Thumbnail
Strålingskontrol

55 m2 Contraflam Lite EW30
som indvendige vinduer med trærammer

Thumbnail
Øvrige egenskaber
Hotel Riu Plaza

Projektets vigtigste resultater

  • Produktionen af de særligt tilpassede glasformer, hvor ingen rude havde samme dimensioner.
Hotel RIU Plaza

Projektinteressenter

  • Produktion af ruderne
  • Montering af ruder med kraner fra gaden i den forudinstallerede trækonstruktion
Hotel RIU Plaza

Projektinteressenter

  • Systempartner: Own System Z-19.14-1036
  • Bygningens ejer: Codes Capital Partners S.L. / Grupo Pryconsa
  • Bruger: RIU Hotels & Resorts
  • Montage: Zillinger Glasbau GmbH
  • Arkitekt: GFB Alvarez + Schepers
  • Fotograf: Olaf Rohl

Fotograf: Matthias Enter, EnterStudio

You opened page which are availible in "Danmark", would you like to change your preferred country and language to "Danmark"?